RESTORAN NOBEL

Jelovnik

Hladna predjela

Carpaccio od bifteka

80.-

Tanko rezani juneći file s ugljenom od borovih iglica na lisnatim salatama, kavijar od aceto balsamica s listićima Grana Padana i kapulicama u crnom vinu

Tatarski biftek

80.-

Fino usitnjeno sirovo meso junećeg filea pomiješano sa začinima i sirovim žumanjkom

Goveđi aspik

45.-

Sušeni goveđi jezik u aspiku na pjenici od cikle i hrena (matovilac, bučino ulje)

Galantina od fazana

65.-

Sporo pečeni otkošteni fazan punjen vrganjima i pečenom paprikom, lisnato tijesto nadjeveno pireom od buče, umak od meda i čilija

Zagorski tanjur

40.-

Izbor tradicijskih mesnih delicija na domaćem mlincu

Jadranska tuna u sezamu

80.-

File jadranske tune u košuljici od sezama na rikoli, kavijar od aceto balsamica, emulzija od limuna

Cezar salata

35.-

Salata s piletinom, krutonima od kruha i dresingom od vrhnja, vina i octa

Sirni tanjur

30.-

Izbor sireva – Caprodur, Camembert, Boviblue, Caprilo

Juhe

Pileća juha

18.-

Pileća ragu juha s povrćem i žličnjacima

Goveđa juha

20.-

Bistra goveđa juha s okruglicom od goveđeg repa i domaćom tjesteninom

Juha od rajčice

20.-

Krem juha od rajčice s bosiljkom

Juha od dimljenog češnjaka sa skušom

25.-

Krem juha od dimljenog češnjaka s poširanim fileom skuše na tostiranom domaćem kruhu

Zagorska juha

25.-

Krumpir juha s pirjanim vrganjima i suhim mesom

Topla predjela

Smotuljak s guščjom jetrom i vrganjima

75.-

Nadjeveno lisnato tijesto s kremom od guščje jetre i krumpira u umaku od vrganja

Guščja jetra na rikoli

80.-

Guščja jetra s mariniranom marelicom na rikoli

Štrukli s puricom i bučom

45.-

Štrukli od buče s puricom na kremi od vrganja

Punjena jadranska lignja s gamberima

60.-

Jadranska lignja punjena gamberima i tikvicama na kremi od limuna, poširana raštika

Tjestenine

Domaći trganci od špinata s teletinom i lisičkama

40.-

Hajdini žganci s čvarcima i vrhnjem

40.-

Fuži s pačjim fileom, kestenima i vrganjima

45.-

Domaći njoki s raguom od srnetine

58.-

Rižota

Crni rižoto sa sipom i lignjama na hrskavom parmezanu

33.-

Rižoto od kopriva s piletinom

35.-

Crveni rižoto s kozicama i feta sirom

55.-

Rižoto s Varaždinskim crnim tartufom, timijanom i pjenušcem

75.-

Glavna jela s prilogom

Zagrebački odrezak s povrćem

45.-

Pureći odrezak sa šunkom i sirom u panadi od krušnih mrvica, povrće na maslacu

Pačja prsa s marelicama

95.-

Pačja prsa punjena mariniranim sušenim marelicama u acetu, rižoto od dimljenog sira i bijelog vina, umak od meda

Svinjeći medaljoni s prženim krumpirom

55.-

Svinjeći medaljoni od filea na žaru s prženim krumpirom na začinskom bilju

Teleći odrezak s domaćim trgancima

60.-

Naravni teleći odrezak s domaćim trgancima na luku

Teleći steak u začinskom bilju

125.-

Odležani teleći steak (200g) s domaćim aromatiziranim maslacem od začinskog bilja, prženi popečak od žitarica, šparoga s pršutom

Biftek u zelenom papru

130.-

Juneća pisanica (200g) u umaku od zelenog papra, julienne povrće, čips od celera i mladog luka, dehidrirani ribani žumanjak

Janjeći kare pod staklenim zvonom

145.-

Janjeći kare u krusti od parmezana i pistacije, punjeni orašasti krumpir (jelo obogaćeno dimom od ružmarina pod staklenim zvonom)

Glavna jela bez priloga

Pileća prsa sa žara

35.-

Pureći naravni

38.-

File smuđa

60.-

Teleći odrezak na bečki

65.-

Biftek sa žara (200 g)

120.-

Riblja jela

Galantina od hobotnice

55.-

Kuhana hobotnica u aspiku s kaparima i paprikom na lisnatim salatama

Zeleni rezanci sa škampima

70.-

Brudet od jadranske ribe s palentom u začinskom bilju

60.-

Grdobina sa žara

95.-

File grdobine sa žara na pjenici od ružmarina s mariniranim cherry rajčicama

File lososa u prahu od cikle

90.-

File lososa (200g) u prahu od cikle, garnitura od kuhanog krumpira s bobom, okruglica od povrća u panadi od krispija, buerre blanc umak

Jadranska lignja na žaru 250.-/kg

250.-/kg

Punjene lignje pršutom i sirom

90.-

Riblja jela petkom

Svježa jadranska riba 1. klase

350.-/kg

(brancin, kovač, orada, škarpina)

Bezglutenska ponuda

Zeleni rižoto s teletinom i mariniranom rajčicom

60.-

Svinjeći medaljoni u omotaču od pršuta sa smokvama na žaru – julienne povrće u woku

65.-

Pečeni hladan roastbeef u 3 vrste papra sa začinskim biljem – Waldorf salata s bademima

70.-

Teleći file u umaku od naranče – pire od buče

95.-

Vegetarijanski menu

Rajčica punjena povrćem i žitaricama na tofu siru

35.-

Ječmoto sa suhim šljivama i bučom

35.-

Njoki od buče u umaku od Camemberta

38.-

Medaljoni od soje s vrganjima – nabujak od povrća

38.-

Menu za djecu

Šarena tjestenina bolognese

25.-

Pileći odrezak – pommes frites

30.-

Panirani pileći dinosaur – rizi bizi

35.-

Preporuka chefa

Terina od kunića s vrganjima i pečenom paprikom omotana pancetom

115.-

Pjenica od celera i luka s mariniranim cherry rajčicama, umak od mandarine

Srneći kare u kori od medenjaka s gelom od naranče

135.-

Aromatizirana kuhana kruška u crnom vinu s cimetom i klinčićem, nadjevena kesten pireom, okruglica od svježeg sira s grisom, umak od šumskog voća

„Sous vide“ ždrebeći ramstek u omotaču od pistacije

135.-

Pljukanci sa šparogama i pestom od bosiljka, umak demi-glace

Prilozi

Trganci na kosanoj masti

15.-

Pirjana riža sa šafranom

15.-

Pole krumpir

15.-

Pire krumpir

15.-

Kuhani krumpir s blitvom

15.-

Kus-kus s povrćem

15.-

Pirjana hajdina kaša s vrganjima

20.-

Julienne povrće

20.-

Šparoge u slanini

28.-

Salate

Zelena salata (rikola/matovilac/regica)

15.-

Kupus salata s bučinim uljem

15.-

Grah salata s bučinim uljem

15.-

Salata od rajčice s mozzarellom

18.-

Šopska salata

18.-

Salata od pečene paprike s češnjakom i peršinom

20.-

Kruh

Bijelo pecivo

2,5.-

Kukuruzno pecivo

2,5.-

Pecivo od čvaraka

2,5.-

Deserti

Čokoladni mousse

25.-

Punjeni čokoladni mousse s karamelom i prženim lješnjacima na kavijaru od jagoda

Parfe od bosiljka

25.-

Parfe od bosiljka sa sladoledom od vanilije, dehidrirani biskvit od tamne

Čokoladni suffle

25.-

Čokoladni suffle sa sladoledom od vanilije u umaku od šumskog voća

Štrukli sa sirom

20.-

Selekcija domaćih sladoleda

10.-

(smokva, bučine koštice, aronija, vanilija)

Torta „Nobel“

20.-

Torta s parfe kremom od bijele čokolade, biskvitom od tamne čokolade i želeom od jagode s listićima prženih badema