Tel: +385 42 395 714
Tanko rezani juneći file s ugljenom od borovih iglica na lisnatim salatama, kavijar od aceto balsamica s listićima Grana Padana i kapulicama u crnom vinu
Fino usitnjeno sirovo meso junećeg filea pomiješano sa začinima i sirovim žumanjkom
Sušeni goveđi jezik u aspiku na pjenici od cikle i hrena (matovilac, bučino ulje)
Sporo pečeni otkošteni fazan punjen vrganjima i pečenom paprikom, lisnato tijesto nadjeveno pireom od buče, umak od meda i čilija
Izbor tradicijskih mesnih delicija na domaćem mlincu
File jadranske tune u košuljici od sezama na rikoli, kavijar od aceto balsamica, emulzija od limuna
Salata s piletinom, krutonima od kruha i dresingom od vrhnja, vina i octa
Izbor sireva – Caprodur, Camembert, Boviblue, Caprilo
Pileća ragu juha s povrćem i žličnjacima
Bistra goveđa juha s okruglicom od goveđeg repa i domaćom tjesteninom
Krem juha od rajčice s bosiljkom
Krem juha od dimljenog češnjaka s poširanim fileom skuše na tostiranom domaćem kruhu
Krumpir juha s pirjanim vrganjima i suhim mesom
Nadjeveno lisnato tijesto s kremom od guščje jetre i krumpira u umaku od vrganja
Guščja jetra s mariniranom marelicom na rikoli
Štrukli od buče s puricom na kremi od vrganja
Jadranska lignja punjena gamberima i tikvicama na kremi od limuna, poširana raštika
Pureći odrezak sa šunkom i sirom u panadi od krušnih mrvica, povrće na maslacu
Pačja prsa punjena mariniranim sušenim marelicama u acetu, rižoto od dimljenog sira i bijelog vina, umak od meda
Svinjeći medaljoni od filea na žaru s prženim krumpirom na začinskom bilju
Naravni teleći odrezak s domaćim trgancima na luku
Odležani teleći steak (200g) s domaćim aromatiziranim maslacem od začinskog bilja, prženi popečak od žitarica, šparoga s pršutom
Juneća pisanica (200g) u umaku od zelenog papra, julienne povrće, čips od celera i mladog luka, dehidrirani ribani žumanjak
Janjeći kare u krusti od parmezana i pistacije, punjeni orašasti krumpir (jelo obogaćeno dimom od ružmarina pod staklenim zvonom)
Kuhana hobotnica u aspiku s kaparima i paprikom na lisnatim salatama
File grdobine sa žara na pjenici od ružmarina s mariniranim cherry rajčicama
File lososa (200g) u prahu od cikle, garnitura od kuhanog krumpira s bobom, okruglica od povrća u panadi od krispija, buerre blanc umak
(brancin, kovač, orada, škarpina)
Pjenica od celera i luka s mariniranim cherry rajčicama, umak od mandarine
Aromatizirana kuhana kruška u crnom vinu s cimetom i klinčićem, nadjevena kesten pireom, okruglica od svježeg sira s grisom, umak od šumskog voća
Pljukanci sa šparogama i pestom od bosiljka, umak demi-glace
Punjeni čokoladni mousse s karamelom i prženim lješnjacima na kavijaru od jagoda
Parfe od bosiljka sa sladoledom od vanilije, dehidrirani biskvit od tamne
Čokoladni suffle sa sladoledom od vanilije u umaku od šumskog voća
(smokva, bučine koštice, aronija, vanilija)
Torta s parfe kremom od bijele čokolade, biskvitom od tamne čokolade i želeom od jagode s listićima prženih badema
Sva prava pridržana © Hotel Turist 2022