Tragom Varaždinske povijesti i međimurske dobre kapljice

 

Po dolasku u najljepši barokni grad Varaždin i sastankom sa lokalnim vodičem slijedi obilazak Gradskog groblja iz 18.st. koji je jedan od bisera vrtne arhitekture i spomenika prirode. Nastavljamo razgled grada obilaskom Starog grada, Palače Sermage, Uršulinske crkve i samostana, Gradskog trga, Katedrale, gradskog kazališta.

 

Vaš vodič prilikom obilaska grada ispričat će Vam zanimljive priče. Dali ste znali da varaždinska starogradska jezgra ima čak 11 zvonika, šest crkava i tri samostana? Zar je čudno onda što su anđeli, ta tako mila i draga bića i simboli dobrote, upravo Varaždin odabrali za svoj dom? Varaždin je grad anđela, a sada kada ste u Varaždinu krenite njihovim tragom. Od milja nazvani „Mali Beč“, a sada kada ste se i sami uvjerili, vrijeme je da svoju šetnju završite u hotelu „Turist“.

 

U prekrasnom ambijentu novouređenog hotela uz piće dobrodošlice kušajte na daleko poznati varaždinski klipić.  Organizirani ručak uz tradicionalna jela varaždinskog kraja kao dobra podloga za daljnje užitke koje nas očekuju u Štrigovskom podrumu.

 

Varaždin - Štrigova

 

U dogovoreno vrijeme nastavljamo put prema međimurskoj vinskoj cesti. Međimurje, najsjevernija regija Hrvatske, obiluje bogatim poljima i vinorodnim obroncima, a isto tako kulturnim nasljeđem i tradicijom  koja se posebno njeguje u ovom kraju, a svojom ljupkošću  oduševljava svakog posjetitelja. Put nas vodi do vinarije PODRUMI ŠTRIGOVA- najveće vinarije u Međimurju, koja je smještena u Štrigovi.

 

Na valovitim položajima brežuljkastog gorja dozrijeva najbolje međimurske kaplje Graševina, Pinot bijeli, Savignon, Rizling rajnski, Muškat, Traminac i ostale sorte vina. Na 141 ha vinograda sa kapacitetom od 2.000.000 litara.

 

Degustacija vina.

Nakon dobre kapljice i kupnje vina po vrlo pristupačnim cijenama slijedi povratak u mjesto prebivališta.

 

Cijena aranžmana: _____ po osobi /kn

 

Cijena aranžmana uključuje: stručni vodič za vrijeme cjelodnevnog boravka, organizirani ručak (menu u prilogu) u hotelu „Turist“ uz piće dobrodošlice i varaždinske klipiće, posjeta i degustacija vina u PODRUMU ŠTRIGOVA.