Obilazak “Kao u neka dobra stara vremena”

Po dolasku u najljepši barokni grad Varaždin i sastankom s lokalnim vodičem slijedi obilazak Gradskog groblja iz 18.st. koji je jedan od bisera vrtne arhitekture i spomenika prirode. Nastavljamo razgled grada obilaskom Starog grada, Palače Sermage, Uršulinske crkve i samostana, Gradskog trga, Katedrale, gradskog kazališta. Vaš vodič prilikom obilaska grada ispričat će Vam zanimljive priče. Dali ste znali da varaždinska starogradska jezgra ima čak 11 zvonika, šest crkava i tri samostana? Zar je čudno onda što su anđeli , ta tako mila i draga bića i simboli dobrote , upravo Varaždin odabrali za svoj dom? Varaždin je grad anđela, a sada kada ste u Varaždinu krenite njihovim tragom.

 

Od milja nazvani „Mali Beč“, a sada kada ste se i sami uvjerili, vrijeme je da svoju šetnju završite u hotelu „Turist“. U prekrasnom ambijentu novouređenog hotela uz piće dobrodošlice kušajte na daleko poznati varaždinski klipić. Organizirani ručak uz tradicionalna jela varaždinskog kraja.

 

 

Varaždin – Zelendvor – Vinica

U dogovoreno vrijeme nastavljamo put prema selu Zelendvor, u kojem se nekada nalazio dvorac obitelji Bombelles, a danas je najveće uzgajalište fazana i pernate divljači u Hrvatskoj. Kroz zelendvorska lovišta prošli su brojni državnici od Hasburgovaca do Josipa Broza Tita, to je ujedno lijepa priča koja povezuje hotel „Turist“ sa Zelendvorom. Danas Zelendvor posjećuju lovci iz svih krajeva Europe. Nastavljamo putovanje prema Vinici, Arboretumu Opeka…jednom od najbogatijih arboretuma u Hrvatskoj. Na površini od 64 hektara vrtna umjetnost poigrala se sa perivojem po uzoru na engleske vrtove, park šume. Odlika perivoja je u više od tisuću zasađenih drveća, grmova koji su došli iz različitih zemalja svijeta: Tibet, Kina, Japan, Kavkaz, Sjeverna Amerika. Nakon kraćeg predaha odlazak u smjeru Vašeg prebivališta.

 

 

Aranžman uključuje: razgled grada i okolice u pratnji lokalnog turističkog vodiča, organizirani ručak u hotelu „Turist“ s pićem dobrodošlice i varaždinskim klipićem.

Za više informacija, molimo pošaljite upit na info@hotel-turist.hr