Obilazak “Tragom varaždinske povijesti i međimurske dobre kapljice”

 

Po dolasku u najljepši barokni grad Varaždin i sastankom s lokalnim vodičem slijedi obilazak Gradskog groblja iz 18.st. koje je jedan od bisera vrtne arhitekture i spomenika prirode. Nastavljamo razgled grada obilaskom Starog grada, Palače Sermage, Uršulinske crkve i samostana, Gradskog trga, Katedrale, gradskog kazališta.

 

Vodič će vam prilikom obilaska grada ispričati zanimljive priče. Da li ste znali da varaždinska starogradska jezgra ima čak 11 zvonika, šest crkava i tri samostana? Zar je čudno onda što su anđeli, ta tako mila i draga bića i simboli dobrote, upravo Varaždin odabrali za svoj dom? Varaždin je grad anđela, a sada kada ste u Varaždinu krenite njihovim tragom. Od milja nazvani „Mali Beč“, a sada kada ste se i sami uvjerili, vrijeme je da svoju šetnju završite u hotelu „Turist“.

 

U prekrasnom ambijentu novouređenog hotela uz piće dobrodošlice kušajte na daleko poznati varaždinski klipić. Organizirani ručak uz tradicionalna jela varaždinskog kraja kao dobra podloga za daljnje užitke koje nas očekuju u Štrigovskom podrumu.

 

 

Varaždin – Štrigova

U dogovoreno vrijeme nastavljamo put prema međimurskoj vinskoj cesti. Međimurje, najsjevernija regija Hrvatske, obiluje bogatim poljima i vinorodnim obroncima, a isto tako kulturnim nasljeđem i tradicijom koja se posebno njeguje u ovom kraju, a svojom ljupkošću oduševljava svakog posjetitelja. Put nas vodi do vinarije PODRUMI ŠTRIGOVA- najveće vinarije u Međimurju, koja je smještena u Štrigovi.

 

Na valovitim položajima brežuljkastog gorja dozrijeva najbolje međimurske kaplje Graševina, Pinot bijeli, Savignon, Rizling rajnski, Muškat, Traminac i ostale sorte vina. Na 141 ha vinograda sa kapacitetom od 2.000.000 litara.

 

 

Degustacija vina.

Nakon dobre kapljice i kupnje vina po vrlo pristupačnim cijenama slijedi povratak u mjesto prebivališta.

 

 

Aranžman uključuje: stručnog vodiča za vrijeme cjelodnevnog boravka, organizirani ručak u hotelu „Turist“ uz piće dobrodošlice i varaždinske klipiće, posjetu i degustaciju vina u PODRUMU ŠTRIGOVA.

 

Za više informacija, molimo pošaljite upit na info@hotel-turist.hr