Višestruko nagrađivana slastičarka Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog hotela Turist, u svoju kolekciju spremila je još jednu prestižnu nagradu.
Na 7. Međunarodnom natjecanju slastičara Zlatni orah, Vedrana je drugu godinu zaredom osvojila 1. mjesto u artistiki – izradi skulptura. Natjecanje se održalo 15. ožujka u Slatini, a okupilo je 53 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, BiH i Slovenije.
“Za tortu gotičke tematike koristila sam više tehnika izrade – šećernu masa, wafer papir, ručno oslikavanje te isomalt.”, kazala je Vedrana koja nam je otkrila kako je izrada ove slatke umjetnine trajala oko dva i pol mjeseca.
“Drugi natjecatelji iz čak pet zemalja također su pokazali zavidne tehnike, no vjerujem kako su zahtjevnost izvedbe, uporaba različitih tehnika te preciznost izrade moje skulpture – to što je osvojilo ocjenjivački sud.”, kaže ova vrsna slastičarka.
“Vedranine slastice mogu se kušati svakodnevno u caffe baru hotela Turist i u restoranu Nobel – gdje vrhunski okusi dolaze s dodirom medalja. Naime, uz Vedranu u našoj kuhinji radi cijeli tim mladih talentiranih i nagrađivanih kuhara.
Chef Marin Pozder bio je kapetan ekipe koja je na Kulinarskoj olimpijadi 2024. u sklopu sajma u Stuttgartu osvojila brončanu medalju, Dario Rodeš je bio član spomenute ekipe, a ponosni je i pobjednik natjecanja Zlatna nimfa 2021/22.
Tu je i Lucija Vrček koja je još 2018. nagrađena diplomom na Svjetskom kuharskom prvenstvu u Luksemburgu. Ponosni smo što imamo tako talentiranu ekipu”, poručuju iz hotela Turist.
Pretplatite se i saznajte prvi novosti, ponude i posebne popuste.
Sva prava pridržana © Hotel Turist 2025