Netom prije valentinovskog vikenda u hotelu Turist imali smo priliku ugostiti Kasandru Draganić, autoricu popularnog gastro bloga Vilicom kroz Hrvatsku, kao i poznatog gastro i eno blogera Domagoja Jakopovića poznatijeg kao Ribafish.
Ribafish je na svojem blogu napisao predivan osvrt na njihov boravak u našem hotelu, a kako je bilo i za očekivati, najviše su se osvrnuli na kuhinju restorana Nobel, koja ih je sudeći po komentarima – oduševila.
“Nakon vrhunske večere, otvoreno vas pozivamo u Nobel mladog Chefa Marina Pozdera, kako biste i vi uživali u jelima njegove ekipe koja su nas doista ugodno iznenadila. Jelovnik u Nobelu nije velik, ali je koncentriran na sezonu i čvrsto stoji iza svakog navedenog jela.
Nakon što smo odbili aperitive iz Aurinog portfelja i odabrali pjenušac Borealis međimurske vinarije St. Jerome (s cvijetom hibiskusa u čaši!), za početak smo probali – dvije paštete, i to od piletine i gusje jetre – napisao je Ribafish.
“Kruh kao i većinu tjestenina rade sami, tostići su bili hrskavi i topli, gusja jetra klasično moćnija i teža, a pileća iznenađujuće lagana, ali dotjerana s tankim kolutićima ukiseljenog povrća koje sami spremaju u kuhinji. Vrlo dobra oba izbora uz s njima fino spojene chardonnay i sauvignon St. Jerome.
Tako smo nakon izvanrednih juha od buče s dodatkom domaćeg bučinog ulja i sjemenki te Grana Padanom, te meni posebno oduševljavajuće govedske juhe s raviolima punjenim govedinom i čvrstim julienne rezancima mrkve, dočekali i sljedeći pairing u vidu morskog rižota s jako zanimljivim pušipelom St. Jerome.”, napisao je Ribafish.
Posebno su ih oduševila sousvideana pačja prsa s popečkom od mlinaca, a jedino im je nedostajalo kiselog zelja.
“Još da je na tanjuru bila mrvica neke kiseline, poput domaćeg kiselog zelja s kapi bučinog ulja, to bi bio vrh, ali svejedno, meka i sočna prsa i interesantni mlinci – bio je to pun pogodak. Odnosno pogoDuck!”, komentirali su.
Zaključna ocjena je bila kako su pačja prsa rangu onih iz proslavljenih zagrebačkih restorana Balon i Beštija te kako naš chef Marin Pozder “stvarno zna s mesom”.
Kada su mislili da ih više ništa ne može iznenaditi, Kasandra i Ribafish su posluženi vrhunskim slasticama naše pastry chefice Vedrane Hrastovec Sedlar te opet prionuli na posao.
“Iskreno divljenje na voćnim punjenjima čokoladnog kolača, a pogotovo sorbetu od limete i kremi od yuzua koji su u rangu meni obožavane Biljane Miline iz Konobe Mate na Korčuli. Remek djelo, a isto tako kvalitetno spojeno s dva bisera iz St. Jeromea, muškat otonelom i tramincem.
Dva slatkiša, jedan lepršav, drugi ozbiljan, idealno za kraj velike večere.”, predivan je komentar za naše slastice.
Kasandra i Ribafish su nakon boravka kod nas jednoglasno zaključili kako se vraćaju.
“Hotel Turist je ovdje, obnovljen i naoružan sjajnim kuharima, a veliki pozdrav svakako ide prekrasnom osoblju i mladoj dami koja me ozbiljno defragmentirala na sportskoj masaži – u Spa centru Hedona u sklopu hotela. Naime, mom starom i istrošenom tijelu jako dobro dođe svaka vrsta masaže, a ovdje je provode doista profesionalno.
Također, prostrane sauna sobe (finska, infracrvena, herbalna i parna sauna), idealne su za izbacivanje toksina i viška loše energije, a nakon njih se možete prepustiti potpunom uživanju u luksuznoj relax zoni uz jedinstveni zid od himalajske soli. Brige – pa pa!
Uglavnom, umjesto zaključka, odmorite u Varaždinu, dođite makar na desert i sigurno ćete se vratiti u Turist i Nobel. Mi se svakako vraćamo, klipiće u Sabor, masažu u udžbenike!”, poručuje ovaj simpatični dvojac.
Cijeli članak pročitajte na Ribafish blogu: Hotel Turist Varaždin: Sjajna gastronomska priča u najdugovječnijem hotelu u gradu!
REZERVIRAJTE I VI SVOJ SAVRŠENI ODMOR
Pretplatite se i saznajte prvi novosti, ponude i posebne popuste.
Sva prava pridržana © Hotel Turist 2025
2 komentara
[…] Restoran Nobel sudjeluje u Tjednu restorana s tri fantastična i cjenovno prihvatljiva menija, koja možete naručiti za ručak ili za večeru. Menije je osmislio chef restorana Nobel, Marin Pozder. […]
[…] Chef Marin Pozder bio je kapetan ekipe koja je na Kulinarskoj olimpijadi 2024. u sklopu sajma u Stuttgartu osvojila brončanu medalju, Dario Rodeš je bio član spomenute ekipe, a ponosni je i pobjednik natjecanja Zlatna nimfa 2021/22. […]