Kasandra i Ribafish u hotelu Turist: Sjajna gastro priča u najdugovječnijem hotelu u gradu!

 

Domagoj Jakopović Ribafish i KAsandra Draganić u hotelu Turist

Netom prije valentinovskog vikenda u hotelu Turist imali smo priliku ugostiti Kasandru Draganić, autoricu popularnog gastro bloga Vilicom kroz Hrvatsku, kao i poznatog gastro i eno blogera Domagoja Jakopovića poznatijeg kao Ribafish.

 

Ribafish je na svojem blogu napisao predivan osvrt na njihov boravak u našem hotelu, a kako je bilo i za očekivati, najviše su se osvrnuli na kuhinju restorana Nobel, koja ih je sudeći po komentarima – oduševila.

 

“Nakon vrhunske večere, otvoreno vas pozivamo u Nobel mladog Chefa Marina Pozdera, kako biste i vi uživali u jelima njegove ekipe koja su nas doista ugodno iznenadila. Jelovnik u Nobelu nije velik, ali je koncentriran na sezonu i čvrsto stoji iza svakog navedenog jela.

 

Nakon što smo odbili aperitive iz Aurinog portfelja i odabrali pjenušac Borealis međimurske vinarije St. Jerome (s cvijetom hibiskusa u čaši!), za početak smo probali – dvije paštete, i to od piletine i gusje jetre – napisao je Ribafish.

 

Pohvala St. Jerome vinima

 

“Kruh kao i većinu tjestenina rade sami, tostići su bili hrskavi i topli, gusja jetra klasično moćnija i teža, a pileća iznenađujuće lagana, ali dotjerana s tankim kolutićima ukiseljenog povrća koje sami spremaju u kuhinji. Vrlo dobra oba izbora uz s njima fino spojene chardonnay i sauvignon St. Jerome.

 

Tako smo nakon izvanrednih juha od buče s dodatkom domaćeg bučinog ulja i sjemenki te Grana Padanom, te meni posebno oduševljavajuće govedske juhe s raviolima punjenim govedinom i čvrstim julienne rezancima mrkve, dočekali i sljedeći pairing u vidu morskog rižota s jako zanimljivim pušipelom St. Jerome.”, napisao je Ribafish.

St jerome pusipel

Vrhunska pačja prsa i kolači

 

Posebno su ih oduševila sousvideana pačja prsa s popečkom od mlinaca, a jedino im je nedostajalo kiselog zelja.

 

“Još da je na tanjuru bila mrvica neke kiseline, poput domaćeg kiselog zelja s kapi bučinog ulja, to bi bio vrh, ali svejedno, meka i sočna prsa i interesantni mlinci – bio je to pun pogodak. Odnosno pogoDuck!”, komentirali su.

 

Zaključna ocjena je bila kako su pačja prsa rangu onih iz proslavljenih zagrebačkih restorana Balon i Beštija te kako naš chef Marin Pozder “stvarno zna s mesom”.

pacja prsa restoran nobel

Kada su mislili da ih više ništa ne može iznenaditi, Kasandra i Ribafish su posluženi vrhunskim slasticama naše pastry chefice Vedrane Hrastovec Sedlar te opet prionuli na posao.

 

“Iskreno divljenje na voćnim punjenjima čokoladnog kolača, a pogotovo sorbetu od limete i kremi od yuzua koji su u rangu meni obožavane Biljane Miline iz Konobe Mate na Korčuli. Remek djelo, a isto tako kvalitetno spojeno s dva bisera iz St. Jeromea, muškat otonelom i tramincem.

 

Dva slatkiša, jedan lepršav, drugi ozbiljan, idealno za kraj velike večere.”, predivan je komentar za naše slastice.

 

“Vraćamo se u Turist i Nobel!”

 

Kasandra i Ribafish su nakon boravka kod nas jednoglasno zaključili kako se vraćaju.

 

“Hotel Turist je ovdje, obnovljen i naoružan sjajnim kuharima, a veliki pozdrav svakako ide prekrasnom osoblju i mladoj dami koja me ozbiljno defragmentirala na sportskoj masaži – u Spa centru Hedona u sklopu hotela. Naime, mom starom i istrošenom tijelu jako dobro dođe svaka vrsta masaže, a ovdje je provode doista profesionalno.

 

Također, prostrane sauna sobe (finska, infracrvena, herbalna i parna sauna), idealne su za izbacivanje toksina i viška loše energije, a nakon njih se možete prepustiti potpunom uživanju u luksuznoj relax zoni uz jedinstveni zid od himalajske soli. Brige – pa pa!

 

Uglavnom, umjesto zaključka, odmorite u Varaždinu, dođite makar na desert i sigurno ćete se vratiti u Turist i Nobel. Mi se svakako vraćamo, klipiće u Sabor, masažu u udžbenike!”, poručuje ovaj simpatični dvojac.

 

Cijeli članak pročitajte na Ribafish blogu: Hotel Turist Varaždin: Sjajna gastronomska priča u najdugovječnijem hotelu u gradu!

REZERVIRAJTE I VI SVOJ SAVRŠENI ODMOR

 

2 komentara