Dinko Tomašić iz restorana Nobel briljirao u Riminiju – srebro i treće mjesto u Europi!

Dinko Tomašić iz našeg restorana Nobel, osvojio je srebrnu medalju kategoriji Young Chef, u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, koji se održava od 16. do 19. veljače u Riminiju.

 

Uz ovaj impresivan uspjeh, zauzeo i treće mjesto u ukupnom poretku za regiju Europe South.

 

– Njegova kreativnost, preciznost i tehnička vještina još su jednom pokazali da Hrvatska ima talentirane mlade kuhare spremne za najzahtjevnija međunarodna natjecanja – komentirali su iz Hrvatskog kuharskog saveza Dinkov rezultat.

 

Za natjecanje je Dinko pripremao glavno jelo od Van Drie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno. Ukupno vrijeme za pripremu i serviranje jela iznosilo je 60 minuta, uz dodatnih 15 minuta za mise en place te 10 minuta za čišćenje radnog prostora.

 

Podjednako zapažen rezultat ostvarili su Patrik Prnjak i njegova pomoćnica Burzelić Josipa. U izuzetno jakoj konkurenciji uspjeli su osvojiti srebro i treće mjesto u ukupnom poretku regije Europe South.

 

– Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene. Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni. Uzbuđenje i iščekivanje pred sutrašnje izazove su veliki, a cijela Hrvatska stoji uz svoje predstavnike, pružajući im podršku i navijajući za nove uspjehe – poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.

 

Još jednom velike čestitke našem talentiranom kuharu Dinku Tomašiću na odlično postignutom rezultatu na natjecanju kojeg organizira Worldchefs – World Association of Chefs Societies.